logo zeister vrije school

Schoolbericht - 14 september 2018


SCHOOLAGENDA


Ma 17 september: Ouderavond kleuterklassen.
Di 18 september: Ouderavond klas 3A.
Do 20 september: Ouderavond klas 4B.
Do 27 september: Studiemiddag, school om 12:50 uit.
Vrij 28 september: Michaëlsfeest
Do 11 oktober: Studiedag, school is dicht.


Mededelingen


Privacy formulieren online:
De toestemmingsformulieren zijn ook online te verkrijgen. Onder het kopje organisatie/ ouders op onze website. U kunt de formulieren daar vinden en zelf printen en inleveren bij de leerkracht of de administratie.

Rectificatie kalender en jaaragenda:
Er zijn een paar wijzigingen en aanvullingen op jaaragenda die in de zomervakantie met de schoolpost is meegekomen:
- Voor de ouders van klas 3B is er op 15 november is een Werkavond (geen ouderavond).
- Op 15 januari staat op de Jaaragenda per abuis: Ouderavond klas 5A en 5B. Dit moet zijn 6A en 6B.
- De ouderavond van klas 5B is op maandag 21 januari.
- De ouderavond van klas 5A is verzet naar dinsdag 22 januari.
- In juni is de ouderavond van klas 5B niet op de 19de maar op de 26ste.
- Het toneelstuk van klas 3A is verzet van 20 naar 26 juni.
- De schoolfotograaf komt op 13 september en er is een Kledingbeurs gepland op 2 en 3 oktober.
Daarnaast staat er in de kalender die afgelopen week is meegegeven een fout bij de herfstvakantie. Deze duurt maar 1 week, en niet 2. De herfstvakantie is van 20 t/m 28 oktober.


Michaelsfeest:

Op vrijdag 28 september wordt op onze school het Michaëlsfeest gevierd. Alle klassen worden die dag op de Socrateslaan verwacht, en de klassen die op vrijdag om 12:50 uit zijn worden daar ook opgehaald.

Verlofaanvragen:
Voor het aanvragen van extra verlof buiten de vastgestelde vrije dagen en vakan­tieperiodes is met ingang van dit schooljaar de procedure iets meer gestroomlijnd. Op de website van school staat een formulier waarmee aanvragen voor buitengewoon verlof kunnen worden ingediend. Onveranderd is de voorwaarde dat de aanvragen minimaal drie weken voordat de gevraagde verzuimperiode ingaat ingediend moeten worden en onder opgave van de redenen (zie p. 4 van het Jaarboekje).

https://www.zeistervrijeschool.nl/onze-organisatie/ouders/verlofaanvraag/

Stagiaire stelt zich voor:
Ik zal me als eerst even voorstellen: Mijn naam is Marleen Looije,
ik ben 22 jaar en ik woon in Leersum. Ik studeer Kunstzinnige therapie aan de Hogeschool Leiden. Dit jaar, wanneer ik in het derde jaar van mijn opleiding zit, zal ik voor mijn stage elke week op maandag, dinsdag en woensdag aanwezig zijn op jullie school. Daar ben ik erg blij mee! U zult mij vooral zien op de locaties: Socrateslaan en de Burg. v Tuyllaan.

Op jullie school wordt er les gegeven met de antroposofie als basis. Mijn opleiding werkt ook vanuit deze visie. Ook ik vind het belangrijk dat een kind zich vrij kan ontplooien in al zijn facetten. Het is prachtig om het kind op zo’n jonge leeftijd extra te mogen ondersteunen bij het ontdekken/versterken van de balans tussen denken, voelen en handelen. Dit vindt plaats doormiddel van schilderen, tekenen en boetseren .

Mijn stage is onderverdeeld in een oriëntatiefase, een diagnostische fase en een behandelfase. In deze laatste fase zal ik met individuele kinderen en kleine groepen aan het werk gaan. Vanzelfsprekend gebeurt dit pas na overleg en toestemming van de ouders/verzorgers.
Ik verheug me erop om u allen te ontmoeten en aan de slag te gaan met de kinderen. Mochten er nog vragen zijn, voelt u zich vooral vrij om mij aan te spreken.
Warme groet,
Marleen Looije

ADHD en voeding:
Voor een onderzoek aan de universiteit van Wageningen naar de mogelijke samenhang van ADHD kenmerken met voeding, worden jongens tussen 8 en 11 jaar gezocht. Om mee te doen aan het onderzoek is veel motivatie nodig, het gaat om het volgen van een streng dieet gedurende vijf weken. Deelnemers moeten duidelijke kenmerken vertonen die onder het verzamelbegrip ADHD vallen en zich ook drie dagen beschikbaar stellen voor de onderzoeken die in Wageningen worden uitgevoerd. Klik op bijgevoegde afbeelding om een trailer over het onderzoek te bekijken. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met kinderarts Rob Pereira (r.pereira@mckinderplein.nl). Hij is betrokken bij het onderzoek. Zie ook onderstaande link:
VOORSTELLINGEN, CONCERTEN, LEZINGEN & MEER


Oogstfeest bij ‘t Kleine Volkje:
ZATERDAG 29 SEPTEMBER van 10.00 – 14.00 uur
Op zaterdag 29 september vieren Kinderdagverblijf de Kroost en Kinderopvang t Kleine Volkje gezamenlijk OOGSTFEEST bij 't Kleine Volkje aan de Socrateslaan! Graag nodigen wij iedereen uit die belangstelling heeft om dit met ons mee te vieren. Zowel alle ouders en kinderen van onze beide locaties, maar óók oud bekenden, vrienden, familie of mensen die eens vrijblijvend met onze antroposofische kinderopvang willen kennismaken. We gaan broodjes bakken, bladerkronen maken en herfstslingers en appelmoes, kabouters vilten en er zijn lekkere hapjes en overheerlijke pompoensoep. Tot de 29e! adres: Socrateslaan 22A, Helicon gebouw.

Aankondiging kledingbeurs najaar 2018:
Wanneer: 3 & 4 oktober a.s.
Waar: locatie bergweg
Op de jongste locatie van de onze school wordt weer de HERFST kledingbeurs georganiseerd!
Op woensdag 3 en donderdag 4 oktober staan de deuren van de Bergweg locatie weer open om voor een klein prijsje (kinder)kleding aan te schaffen. Kom ook even sfeer proeven tijdens het oudercafé. Koffie, thee en wat lekkers staan dan klaar!
Onze oproep aan jullie allemaal is om kleding in te leveren. Dus ga eens flink door je kledingkasten en alles wat te klein is, of niet meer gedragen wordt, kunnen jullie inleveren ten behoeve van de kledingbeurs.
Denk naast baby- en kinderkleding ook aan leuke dameskleding die nog een ronde meekan, met name voor de December feestdagen. Liever geen herenkleding, dit wordt niet gekocht tijdens de kledingbeurs.
Ook dit najaar gaan de opbrengsten voor een deel naar het ouderlokaal en de ouderbibliotheek. Het andere deel gaat naar een (nader te bepalen) goed doel. De overgebleven kinderkleding gaat via het consultatie bureau van Widar naar het asielzoekers centrum en de rest naar het Leger des Heils.
We kunnen ook nog extra hulp en kledingrekken gebruiken! Dus wil je meehelpen tijdens het inrichten of de verkoop, neem dan even contact op met Caroline.

Alles op een rij:
* Inleveren op je locatie
* Uiterlijk dinsdag 2 september tot 8:30
De beurs
* Woensdag 3 & donderdag 4 september
* Locatie Bergweg
* Woensdag van 8:30 tot 10:00 en van 12:00 tot 14:30
* Donderdag van 8:30 tot 10:00 en van 16:00 tot 17:30

Parkeren kan achter de school op de parkeerplaats van de Rehobothkerk. (Bergweg nr. 26) Achter de watertoren. Dan via de toegang aan de Bergweg naar binnen en naar boven!
Welkom namens het team, Caroline Egbers @ : egbers.c@gmail.com
Mob : 06 – 523 14814

Vrouwenkoor BIJ JANNEKE - Kom en zing mee!
Sluit je nog vóór 26.9 aan bij ons lopend project!
Onder leiding van dirigent, zangeres en zangdocent Janneke Moes werkt het koor iedere woensdag aan stemvorming en prachtige liederen.
Het advents/kerst repertoire bestaat uit een mooie mengeling van vrijeschoolliederen én meerstemmige muziek voor vrouwenkoor. Het project sluiten we af met een kerstconcert speciaal voor onze kinderen en hun gezin.
Tijd: 20:00 – 21:30 uur (inloop, koffie en thee 19:45 uur)
Locatie: Bergweg 10
Kosten: 150 € (bij 15 of meer deelnemers 110 €)
Proefles: gratis!
Aanmelden: janneke.moes@xs4all.nl

Academie:
Een Academie voor Ouders, wat kun je je daarbij voorstellen? Wij bieden een plek aan waar je inspiratie kunt opdoen, voor het dagelijkse opvoeden. Wij verwelkomen graag ouders, grootouders, overige opvoeders die inzicht en inspiratie zoeken in hun taak als opvoeder. Antroposofie is hierbij een inspiratiebron, de thema’s die worden aangereikt zijn verdiepend.

Een kans om bij te tanken, uit te wisselen, te verdiepen en te experimenteren. Wel of geen bekendheid met de Antroposofie is niet van belang, ieder is bij ons welkom!
Praktische Informatie:
De dagen zullen gehouden worden op: 6 oktober 2018, 19 januari 2019, 16 maart 2019 en 18 mei 2019 De locatie zal zijn: Vrije School Amersfoort – Romeostraat 74 – 3816 SE Amersfoort Aanmelding Aanmelding/inschrijven kan vanaf heden tot uiterlijk 15 september 2018. De kosten bedragen 230 euro p.p. (echtparen/partners kunnen zich gelijktijdig opgeven voor 210 euro p.p.) Je kunt je rechtstreeks aanmelden bij de cursusleiding van Academie voor Ouders Amersfoort: avoamersfoort@gmail.com .