Schoolbericht - 28 september 2018

Do 11 oktober: Studiedag
Herfstvakantie van maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober
Ma 29 oktober lerarenconferentie, school is dicht.

Toezegging:
We hebben sinds de zomer al heel veel toezeggingsformulieren voor de ouderbijdrage retour ontvangen, waarvoor onze hartelijke dank. Ouders die er nog niet aan toe zijn gekomen om ons een ingevuld formulier terug te sturen, willen we met klem vragen hier binnenkort naar te kijken. Dat scheelt ons extra werk zoals het verzenden van herinneringen. Omdat de datum voor de eerste incasso inmiddels verstreken is, kunnen we opdrachten voor incasso in 10 termijnen niet meer verwerken. Later ingeleverde opdrachten voor incasso in 10 termijnen incasseren we in 9 termijnen of minder, afhankelijk van het tijdstip waarop de opdracht binnenkomt.

AVG:
Voor wie het nog niet gedaan heeft, denken jullie aan het inleveren van de privacy formulieren die in de zomervakantie verstuurd zijn? Gaarne inleveren bij de administratie.

Sportfonds:
Je kind wil graag sporten, op muziekles, streetdance, schilderen of aan theater doen. Is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We betalen voor kinderen en jongeren de contributie / het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Zo kan je kind meedoen:
Je kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. Als de aanvraag ingediend is, kan het kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar het kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij jou in de buurt.

Hoe werkt het?
Stap 1: Vraag aan de juf of meester op school, de buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener of bij het sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor je kan doen.
Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online.
Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen een week of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat weten.
Stap 4: Als de aanvraag goedgekeurd is, kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dans – of muziekschool of andere organisatie waar je kind op les wil. Wij betalen de contributie / lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.
Een aanvraag doen? Download hier de ouderkaart, vul in en neem hem mee naar de intermediair. Vragen?

Als er een Jeugdfonds Sport & Cultuur in je gemeente is, kan de coördinator je verder helpen! Je vindt de contactgegevens op de websitepagina van het fonds in je gemeente. Ga naar de homepage en typ bij ‘Zoek een fonds bij jou in de buurt’ je postcode of gemeente in.

Bij ons op school is Juf Angeline intermediair. Zij kan helpen met de aanvraag voor het sport en cultuur fonds.

Kledingbeurs najaar 2018:
Wanneer: 3 & 4 oktober
Waar: locatie bergweg
Op de Bergweg wordt weer de HERFST kledingbeurs georganiseerd!

Op woensdag 3 en donderdag 4 oktober staan de deuren van de Bergweg locatie weer open om voor een klein prijsje (kinder)kleding aan te schaffen. Kom ook even sfeer proeven tijdens het oudercafé. Koffie, thee en wat lekkers staan dan klaar! Aanvang 8.30 uur
Onze oproep aan jullie allemaal is om kleding in te leveren. Dus ga eens flink door je kledingkasten en alles wat te klein is, of niet gedragen wordt, kunnen jullie inleveren ten behoeve van de kledingbeurs.

Denk naast baby- en kinderkleding ook aan leuke dameskleding die nog een ronde meekunnen, met name voor de aanstaande feestdagen. Liever geen herenkleding, dit wordt niet gekocht tijdens de kledingbeurs.

Ook dit najaar gaan de opbrengsten voor een deel naar het ouderlokaal en de ouderbibliotheek. Het andere deel gaat naar een (nader te bepalen) goed doel. De overgebleven kleding gaat via het consultatie bureau van Widar naar het asielzoekers centrum en naar het Leger des Heils.
We kunnen ook nog extra hulp en kledingrekken gebruiken! Dus wil je meehelpen tijdens het inrichten of de verkoop, neem dan even contact op met Caroline.
Alles op een rij:
* Inleveren op je locatie
* Uiterlijk dinsdag 2 oktober tot 8:30
De beurs
* Woensdag 3 & donderdag 4 oktober
* Locatie Bergweg
* Woensdag van 8:30 tot 10:00 en van 12:00 tot 14:30
* Donderdag van 8:30 tot 10:00 en van 16:00 tot 17:30

Parkeren kan achter de school op de parkeerplaats van de Rehobothkerk. (Bergweg nr. 26) Achter de watertoren. Dan via de toegang aan de Bergweg naar binnen en naar boven!
Welkom namens het team, Caroline Egbers @ : egbers.c@gmail.com
Mob : 06 – 523 14814

Verdiepingsavond Menskunde:
Voor ouders, leerkrachten en belangstellenden 10 oktober Zeist
We moeten met de tijd meegaan !
Voor wat betreft het onderwijs en de opvoeding van de kinderen moet je met de tijd
meegaan. Een veelgehoorde en krachtige stelling.
Wat betekent dat eigenlijk?
En wat betekent dat concreet als het gaat over het leren van kennis en vaardigheden? Die vragen kunnen heel goed beantwoord worden door met de tijd mee te gaan van het zich ontwikkelende kind.

Jacques Meulman
Wees welkom!

: Woensdag 10 oktober 2018, 20.00 uur tot 22.00 uur

(inloop voor koffie en thee vanaf 19.45 uur)