Schoolbericht - 8 februari 2019

Di 5 maart. Carnavalsfeest
Vrij 15 maart staking onderwijs

Personele bezetting:
Door omstandigheden zijn er verschillende wisselingen in de personele bezetting.

Juf Barbara ter Hoeve, die de laatste jaren als leerkracht en coördinator veel op de van Tuylllaan aanwezig was, gaat vanaf nu op de Bergweg lesgeven in klas 1C.
Meester Thomas de Vries neemt haar functie al coördinator van Tuylllaan over.
Juf Tamara zal niet langer in 1C lesgeven. Zij gaat onze school verlaten.
Leerkrachten van klas 1C zijn voor de rest van het schooljaar: juf Emelieke en juf Barbara.

Juf Sabine Heinzmann zal niet terugkomen als leerkracht van klas 4b op de Socrateslaan. De rest van het schooljaar zullen juf Donja Hoevers en juf Lotte de Boer de leerkrachten van deze klas zijn en dus de zorg voor deze klas op zich nemen.

Juf Diana van der Hoeven, de gymjuf, heeft een flinke knieblessure. De meeste gymnastieklessen worden voorlopig vervangen door verschillende gymnastiekleraren. We zijn druk bezig om dit ook voor de laatste klassen te realiseren.

Meester Wolf Reurik, de euritmieleraar, is helaas nog niet in staat om zijn lessen te hervatten. Een vervanger is niet te vinden, dus, tot onze spijt, vervalt dit vak voorlopig.

Het lerarentekort is ook bij ons een probleem. Bij ziekte lukt het soms niet om een leerkracht te vervangen. Soms moeten de kinderen gewoon thuisblijven en als dat een groot probleem is, worden ze opgevangen in andere klassen. Gelukkig hebben we ook een aantal nieuwe invalleerkrachten gevonden.

Staking 15 maart:
In het nieuws is er veel te doen rondom de aangekondigde staking van het onderwijs, op vrijdag 15 maart.
Hoewel er nog geen definitief besluit genomen is, is het wel waarschijnlijk dat onze school dicht gaat op deze dag.

Stagiaires opleiding Zorg en Welzijn
Per februari komen drie stagiaires van de opleiding Zorg en Welzijn bij ons werken. Zij zullen twee dagen per week aanwezig zijn en meehelpen bij allerlei verschillende werkzaamheden in en rond de scholen.

Save the date: feest voor ouders op 18 mei:
Zin in een gezellige avond met andere ouders van kinderen op de vrije school? Na het grote succes van het dansfeest voor ouders in 2018, volgt er ook dit jaar weer een avond vol muziek, dans, hapjes en plezier. En wel op zaterdag 18 mei op de locatie aan de Socrateslaan. Deuren open vanaf 21:00 uur. Kom je ook?

Groen project:
Bewoners en vrijwilligersinitiatieven in de provincie Utrecht kunnen vanaf 11 februari een voucher van 500 of 1000 euro aanvragen voor de realisatie van een groen project in hun buurt of wijk.
In 2017 werden met deze voucherregeling een heleboel verschillende projecten mogelijk gemaakt: natuurspeeltuinen, groene schoolpleinen, poten van bloembollen en stinzebeplanting, een weidevogel plas-dras, een oeverzwaluwenwand, etc.

Heb je een groen idee, ga naar Groen aan de Buurt om een voucher aan te vragen: