Schoolbericht - 31 augustus 2018

Ma 3 september: Ouderavond klas 5A en 5B, van Tuylllaan.
Wo 5 september: Ouderavond klas 2A, 2B en 3B, Socrateslaan.
Ma 10 september: Ouderavond klas 3B, 3C, 4A.
Di 11 september: Ouderavond klas 1A, 1B en 1C, Socrateslaan.
Wo 12 september: Ouderavond klas 6A en 6B.
Do 13 september: Schoolfotograaf
Ma 17 september: Ouderavond kleuterklassen.
Di 18 september: Ouderavond klas 3A.
Do 20 september: Ouderavond klas 4B.

Rectificatie kalender en jaaragenda:
Er zijn een paar wijzigingen en aanvullingen op jaaragenda die in de zomervakantie met de schoolpost is meegekomen:
- Voor de ouders van klas 3B is er op 15 november is een Werkavond (geen ouderavond).
- Op 15 januari staat op de Jaaragenda per abuis: Ouderavond klas 5A en 5B. Dit moet zijn 6A en 6B.
- De ouderavond van klas 5B is op maandag 21 januari.
- De ouderavond van klas 5A is verzet naar dinsdag 22 januari.
- In juni is de ouderavond van klas 5B niet op de 19de maar op de 26ste.
- Het toneelstuk van klas 3A is verzet van 20 naar 26 juni.
- De schoolfotograaf komt op 13 september en er is een Kledingbeurs gepland op 2 en 3 oktober.
Daarnaast staat er in de kalender die afgelopen week is meegegeven een fout bij de herfstvakantie. Deze duurt maar 1 week, en niet 2. De herfstvakantie is van 20 t/m 28 oktober.

Parkeren van fietsen:
De eerste week zit er weer op. Om direct goed te starten een kleine reminder voor iedereen die met de fiets komt. Zet deze op de juiste plek bij alle locaties. Zo houden we de doorstroom veilig en vlot.

Verlofaanvragen:
Voor het aanvragen van extra verlof buiten de vastgestelde vrije dagen en vakan­tieperiodes is met ingang van dit schooljaar de procedure iets meer gestroomlijnd. Op de website van school staat een formulier waarmee aanvragen voor buitengewoon verlof kunnen worden ingediend. Onveranderd is de voorwaarde dat de aanvragen minimaal drie weken voordat de gevraagde verzuimperiode ingaat ingediend moeten worden en onder opgave van de redenen (zie p. 4 van het Jaarboekje).

Afscheid:
Beste ouders ,
Graag wil ik op deze wijze mededelen , dat ik vanwege motorische hindernissen besloten heb te stoppen met de kleutereuritmie .
Ik heb met heel veel plezier 16 jaar mogen werken op deze fijne school en ben blij , dat Maria Pedro de euritmie in de 9 kleuterklassen gaat overnemen .

Met dank en en hartelijke groet ,
Erica Siepman van den Berg -Bussink

Back to school:
In verband met het starten van de tweejarige deeltijdstudie bestuurskunde is Marin van Wijnen de komende tijd regelmatig op de vrijdagen niet op school aanwezig en minder bereikbaar voor vragen waarvoor zij als schoolleider het eerste aanspreekpunt is. Bij afwezigheid van Marin, worden haar taken overgenomen door Arwen van Putten. Arwen ondersteunt sinds januari 2018 onze school als regisseur onderwijskwaliteit. Zij is bereikbaar op tel. 030-6915670 of via de mail op ArwenvanPutten@zeistervrijeschool.nl

Te koop gevraagd voor de lierlessen: kleine sopraanlieren
Onze school groeit en dat geeft nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. In drie derde klassen wordt er lierles gegeven op kleine sopraanlieren, en daarvan zijn er nu te weinig. Welke ouders hebben nog een lier thuis staan die nauwelijks meer gebruikt wordt? Kleine gebreken geen bezwaar. De school wil ze graag overnemen, zodat ze wekelijks gebruikt gaan worden! Of misschien weet u contacten waar tweedehands lieren aangeboden worden? In bruikleen is ook een optie. Ik hoop op veel reacties!
Reacties graag naar matthijsovermars@zeistervrijechool.nl. Hartelijk dank!
Matthijs Overmars

Dansfeest:
DJ Mike dropte de beat. De Pandarve vulde de glazen. Franklin Food stilde de honger. En de bezoekers van het dansfeest voor ouders en docenten op 9 juni? Die bezorgden elkaar een van de vrolijkste avonden van het jaar. Extra vrolijke noot: al dansend, proostend en feestend boekten ze een kleine winst. Het geld schonk de organisatie aan de school en die koopt er iets moois van. Marin: 'Een superverrassing.'
Zo'n mooie avond verdient het om te promoveren tot traditie. Ook de school is enthousiast. Dus gaat de organisatie direct na de zomer aan de slag voor editie 2019. Meehelpen? Stuur een mailtje naar dansfeestvrijeschool@gmail.com

Nieuwe ronde: Cursus EHBO met homeopathie- 21 sept. en 5 okt:
Je weet het natuurlijk al: een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het handig dat je weet wat je zelf kunt doen en wanneer deskundige hulp nodig is.
Wil je zelf kleine ongemakken en acute klachten met homeopathie behandelen? Doe dan mee met de cursus EHBO met homeopathie!
In 2 ochtenden leer je de basis van homeopathie en hoe je een passend middel kunt zoeken bij een acute klacht. We gaan ook oefenen met eigen inbreng en vragen.
Een handige set met homeopathische middelen, een flesje “homeopathische jodium” (hypericum en calendula tinctuur) en een handboekje zijn bij de prijs inbegrepen.

DATA Vrijdag 21 sept. en 5 okt. 2018
TIJD 09.30u – 12.30u, inloop vanaf 09.15u
LOCATIE Praktijk Zelfrijzend, Slotlaan 66D, Zeist (NB nieuw adres!
KOSTEN 125 Eur, incl. homeopathische EHBO set en handboek
AANMELDEN tel. 06 -12 48 07 67 of elke@zelfrijzend.n

Verdieping verplaatst:
De verdiepingsavond over menskunde van dinsdag 4 september gaat helaas niet door.
Deze is verplaatst naar woensdag 10 oktober.
Hierover volgt later deze maand in het weekbericht de aankondiging.