Schoolbericht - 14 december 2018

Do 20 december. Kerstspel, de lessen stoppen om 12.50 uur. Opvoeringen om 15.00 uur, 17.00 uur en 19.45 uur.
Do 21 december. Kerst op school. Schooldag kinderen eindigt om 11.00 uur
Ma 24 december. Start kerstvakantie
Di 8 januari. Eerste schooldag na de kerstvakantie
Wo 9 januari. Drie Koningen spel
Ma 14 januari. Ouderavond klas 4A
Di 15 januari. Ouderavond klas 6A en 6B, Socrateslaan
Wo 16 januari. Ouderavond klas 1B

Aanvangstijd Kerstpel:
Komende donderdag, 20 december stoppen alle lessen om 12.50. De uitvoeringen van het kerstspel starten om respectievelijk : 15.00, 17.00 en 19.45. De laatste uitvoering heeft met een andere tijd in het schoolbericht gestaan. De correcte tijd is 19.45. Zorg ervoor dat u allen op tijd bent! Dan kan het spel ook op tijd beginnen.
En gezien de beperkte parkeer ruimte, neem de fiets!

Kerstviering:
Vrijdag a.s. vieren wij het kerstfeest op school. Ouders die dat leuk vinden mogen bij de zaalvieringen op de verschillende locaties aanwezig zijn, en gezellig meezingen met alle kerstliederen! Aanvang direct om 08.30.
Alle kinderen zijn vrijdag om 11.00 uit.

Kamp!
In juli 2019 gaat klas 6A (van Tuylllaan) op kamp.
Om geld daarvoor te verdienen hebben ze kaarten gemaakt en koekjes gebakken. Deze gaan zij op maandag en dinsdag 17-18 december verkopen.
Om 12:50 staan zij bij de uitgangen van het gebouw op de van Tuylllaan met hun kraampje.
Het zou fijn zijn als we helemaal leeg gekocht worden!
Klas 6A

Bedankt:
Op zaterdag 1 december hebben we een prachtig en sfeervol adventsfeest gevierd met elkaar. Er werden hele mooie werkstukken door de kinderen mee naar huis genomen waarvoor veel dank aan alle ouders en (oud) vrije schoolleerlingen die bij de activiteiten wilden begeleiden. Ook hebben we allemaal kunnen genieten van de overheerlijke zelfgebakken taarten in het restaurant, terwijl we tegelijkertijd konden luisteren naar de fraaie muziek die ten gehore werd gebracht door grote en kleine muzikanten.
Wij bedanken iedereen heel hartelijk voor de aanwezigheid en het enthousiasme en wensen tot slot een ieder een mooie adventstijd toe!
De adventscommissie,
Lieke, Kerstin, Dominic, Judith, Alexander, Sabine, Sjors, Eelko, Niklas en Odile

SPRING:
Een nieuw lenteproject van Kinderkoor Spring
In januari 2019 gaat Spring weer van start met een lenteproject, het negende inmiddels. In een koorproject van 14 weken gaan we op vrijdagmiddagen aan het werk met nieuw en afwisselend liedrepertoire. Met een slotconcert en een live-registratie op zaterdag 13 april. Je ontdekt bij Spring hoeveel mogelijkheden je hebt met je zangstem, en wat een mooi resultaat je kunt bereiken met een enthousiaste, goed zingende groep van zo'n 30 kinderen.
Spring wil jongens en meisjes vanaf klas 4 die meer willen en kunnen met zingen een uitdaging bieden met liedrepertoire van een flink niveau. Het gaat bij Spring om plezier, kwaliteit, durf en groei. Het koor staat onder leiding van Matthijs Overmars.
Wil je echt beter leren zingen, kom je ook meedoen? Geef je dan op via de website van kinderkoor Spring. Voor meer informatie, data, kosten, stemtesten en opgave:www.kinderkoorspring.nl
Matthijs Overmars

Koor:
Vier de advent ‘Bij Janneke’ en kom in de kerstsfeer op zaterdag 16 december. In de Vrije School Socrateslaan 22 gaat de zaal open om 14.30u met koffie/thee/chocola en kerststol. Van 15.00 tot 16.00u zang, samenzang, en verhaal. Toegang €5,- voor volwassenen, kinderen gratis. 'Bij Janneke' is een vrouwenkoor en zingt wereldmuziek, klassieke muziek, vroeger tijden tot modern en aansluitend bij Vrije School liederen.
En vrouwen die graag zingen zijn vanaf januari welkom om ons koor te komen versterken!

Kaarsen maken:
Zondag 16 december is er een workshop kaarsen maken in het prachtige bosatelier ‘Atelier Zeevis’ in Den Dolder. De workshop is voor kinderen (vanaf 4 jaar) en volwassenen en een initiatief van ontwerper en kunstenares Clarissa Vis.
De workshop is van van 14:00 tot 16:00 uur en kost €15,- voor een kind en volwassene samen en €12,50 voor een kind of volwassene alleen.
Wil je komen? Stuur dan een mailtje naar: info@zeevisontwerp.nl of bel: 06 – 14249072
Facebook: Zeevis Ontwerp.

Begeleiding:
Ik ben Marieke van den Driest, gezins- en kindercoach, en ik volg een post-HBO opleiding tot kinder-, jongeren en gezinstherapeut.

In het kader van deze opleiding kan ik kosteloos en zonder wachtlijst kinderen en gezinnen een begeleidingstraject aanbieden. Het gaat om een laagdrempelige en kortdurende vorm van therapie, speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren tussen de 6 – 21 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat zij niet lekker in hun vel zitten. Sommige kinderen willen bijvoorbeeld wat meer zelfvertrouwen en zouden graag assertiever willen zijn. Andere kinderen willen leren omgaan met gevoelens zoals boosheid, somberheid, angst of verdriet. Ook kan ik helpen om om te gaan met grote veranderingen, scheiding, rouwverwerking, pesten of gepest worden en sociale vaardigheden.
De sessies vinden plaats bij mij thuis in Zeist in een lichte ruimte met uitzicht op het groen. Voor meer informatie kan je uiteraard contact met mij opnemen.
Hartelijke groet,
Marieke van den Driest