Schoolbericht - 30 november 2018

Za 1 december adventsfeest
Wo 5 december Sinterklaasfeest!
Do 6 december uitslaapuurtje op alle locaties
Wo 12 december paradijsspel voor klas 3 t/m 6. Opvoering om 19.00
Do 20 decemberkerstspel. De lessen stoppen om 12.50 uur. Opvoeringen om 15.00 uur, 17.00 uur en 19.30 uur.
Do 21 december kerst op school. Schooldag kinderen eindigt om 11.00 uur
Ma 24 december start kerstvakantie

Kerstspelen:
Dit schooljaar willen we ook de distributie van de kaartjes meer structureren. Vanaf 12 november warende kaartjes voor de drie voorstellingen beschikbaar. De leerkrachten van de klassen 1 tot en met 3 kregen de kaartjes voor de twee vroege voorstellingen in beheer. De leerkrachten van de klassen 4 tot en met 6 kregen kaartjes voor de voorstelling van 17.00 en 19.30 u. We hopen dat u per gezin kunt afstemmen wie van de kinderen hoeveel kaartjes voor welke voorstelling vraagt. Met drie voorstellingen zijn er in het totaal genoeg plekken voor alle kinderen en hun ouder(s). Als de kaartjes voor een van de tijdstippen op zijn, is uitwijken naar een ander tijdstip de enige optie.
Het kan zijn dat de kaartjes er kaartjes over zijn, deze zijn naar de Socrateslaan gebracht. Daar kunt u nog een laatste poging wagen.

Een nieuw lenteproject van Kinderkoor Spring:
In januari 2019 gaat Spring weer van start met een lenteproject, het negende inmiddels. In een koorproject van 14 weken gaan we op vrijdagmiddagen aan het werk met nieuw en afwisselend liedrepertoire. Met een slotconcert en een live-registratie op zaterdag 13 april. Je ontdekt bij Spring hoeveel mogelijkheden je hebt met je zangstem, en wat een mooi resultaat je kunt bereiken met een enthousiaste, goed zingende groep van zo'n 30 kinderen.
Spring wil jongens en meisjes vanaf klas 4 die meer willen en kunnen met zingen een uitdaging bieden met liedrepertoire van een flink niveau. Het gaat bij Spring om plezier, kwaliteit, durf en groei. Het koor staat onder leiding van Matthijs Overmars.
Wil je echt beter leren zingen, kom je ook meedoen? Geef je dan op via de website van kinderkoor Spring. Voor meer informatie, data, kosten, stemtesten en opgave:www.kinderkoorspring.nl
Matthijs Overmars

Verdiepingsavond Menkunde voor ouders, leerkrachten en belangstellenden
3 december 2018

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden ....
Dat is een bekend gezegde, maar in de vrijeschool is het de
alledaagse werkelijkheid van de pedagogiek. Juist door de kinderen beelden aan te reiken
kunnen zij de vaak ingewikkelde werkelijkheid in zich opnemen en op den duur begrijpen.
De Adventstijd en de Kersttijd, maar ook de tijd van Oud en Nieuw en Driekoningen zijn ware schatkamers
van prachtige beelden die we mogen koesteren en verzorgen voor onze kinderen.
Daar gaan we het over hebben.

Jacques Meulman

Datum en Tijd: 3 december 2018 van 20.00 uur tot 22.00 uur
(inloop 19.45 uur met koffie en thee)
Locatie : De Zeister Vrijeschool, Burgemeester van Tuyllaan 35, Zeist