Schoolbericht - 2 november 2018

Do 22 november studiemiddag, klassen om 12:50 uit
Za 1 december adventsfeest

Sint Maarten:
Vrijdag 9 november vieren wij Sint Maarten. Vandaag is er op alle locaties een mail verstuurd met daarin het precieze programma voor de eigen locatie.

Lespresentatie:
Door een miscommunicatie is er onduidelijkheid over de lespresentaties. Deze zijn in april 2019.

Luizen:
Na een schoolvakantie is het zaak om extra alert te zijn op hoofdluis. De afgelopen week is er in vele klassen gecontroleerd. Aan alle ouders het verzoek om ook thuis alert te zijn, en bij verdachte beestjes snel te handelen!

Schoolfoto:
Vanwege de onvermijdelijke administratieve heisa die eraan vasthangt, besteden wij de schoolfotografie graag uit aan een schoolfotograaf. De rol van school beperkt zich tot het organiseren van de fotosessies, het uitdelen van de proeffoto’s met de bestelcodes en contact als er proeffoto’s of bestelcodes ontbreken. Dit schooljaar hebben we voor de verandering eens een andere schoolfotograaf in de arm genomen. Dat heeft tot andere foto’s heeft geleid (waarover de meningen verdeeld zijn) én een hoop extra gedoe, vanwege ontbrekende codes en foto’s. Of er voor volgend schooljaar opnieuw naar een ander fotograaf gezocht zal worden is nog in beraad.
Voor ouders is het in elk geval van groot belang om te weten dat de inlogcodes om te bestellen eenmalig worden verstrekt en dat school deze niet mag bewaren (AVG). Foto’s kunnen tot vijf jaar na dato worden nabesteld. Voor wie denkt ooit van die mogelijkheid gebruik te zullen maken, is het dus handig om de codes op een vindbare plek te bewaren.

Advent:
Zaterdag 1 december is het weer zover. Dan toveren we de Socrateslocatie om tot een waar knutselparadijs en organiseren we het Adventsfeest. Het feest is een geschenk van de ouders voor de kinderen. We hebben de hulp van alle ouders dan ook hard nodig. Het feest is in de ochtend van 10.00uur tot 12.30uur en in de middag van 14.00uur tot 16.30uur.
We zoeken voor de activiteiten ouders om de kinderen te begeleiden bij de activiteiten. Zowel voor de ochtend, de middag als bij op- en afbouw zijn er mensen nodig. Wij zorgen ervoor dat je op tijd je koffie of thee krijgt. Eventueel kun je met iemand samen een dagdeel zitten. De klassenouders hebben een intekenlijst om de hulp te inventariseren.
We zoeken ook mensen die muziek willen maken in het restaurant en zo bijdragen aan de gezellige sfeer. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een appje naar Kerstin via 06-12830189.
Voor de activiteit ‘kerststukjes maken’ kunnen we altijd kleurrijk groen gebruiken. We kunnen er niet genoeg van krijgen. Hulst, sierappels, rode of oranje besjes, alles wat bij een kerststukje past, is welkom. Op beide locaties staat vanaf vrijdag 16 november een doos waar de materialen achtergelaten kunnen worden.
Suggesties, hulp of vragen? Mail het aan advent.zvs@gmail.com
De Adventscommissie:
Lieke, Kerstin, Eelko en Niklas (Socrateslaan)
Sabine, Sjors en Dominic (van Tuijlllaan)
Alexander en Judith (Bergweg)

Slapen en leren, een prachtig koppel
Verdiepingsavond menskunde, voor ouders, leerkrachten en belangstellenden. 15 november 2018.
Er is geen onderwijs op de hele wereld dat zo zeer de nacht betrekt bij het leren als de vrije school pedagogiek. Maar, zo zult u zeggen, 's nachts slapen we toch? Wat gebeurt er dan nog meer in de nacht? En wat heeft dat met het onderwijs overdag te maken? Daar gaan we het over hebben!

Jacques Meulman

15 november 2018, van 20.00 tot 22.00. Inloop voor koffie en thee vanaf 19.45.
Zeister Vrije School, locatie van Tuylllaan.
10 euro
Aanmelden via Nadine Vink- Boers, verdiepingsavondenzeist@gmail.com