Schoolbericht - 11 januari 2018

Ma 28 januari. Ouderavond klas 2B
Do 31 januari. Ouderavond klas 2A

Personeelswijzigingen
Onze IB- en RT collega Rinske van Popta heeft voor de kerstvakantie afscheid genomen i.v.m. een nieuwe baan. Zij is vervangen door Iris Tolman. Iris gaf reeds RT op alle locaties van onze school.
Iris zal komende maand een overgang maken van haar RT- naar IB werkzaamheden. Zij neemt als IB-er de klassen over van Rinske en zal ook een paar klassen van andere IB collega’s overnemen.

Voor de RT taken hebben wij 2 nieuwe collega’s gevonden. Ellen Jonkman (Socrateslaan) en Walda de Geest (van Tuylllaan en Bergweg).
Ellen en Walda zijn deze week al begonnen en zullen vanaf februari volledig in functie zijn. Wij zijn erg blij dat zij ons team komen versterken.

SPRING:
Een nieuw lenteproject van Kinderkoor Spring
In januari 2019 gaat Spring weer van start met een lenteproject, het negende inmiddels. In een koorproject van 14 weken gaan we op vrijdagmiddagen aan het werk met nieuw en afwisselend liedrepertoire. Met een slotconcert en een live-registratie op zaterdag 13 april. Je ontdekt bij Spring hoeveel mogelijkheden je hebt met je zangstem, en wat een mooi resultaat je kunt bereiken met een enthousiaste, goed zingende groep van zo'n 30 kinderen.
Spring wil jongens en meisjes vanaf klas 4 die meer willen en kunnen met zingen een uitdaging bieden met liedrepertoire van een flink niveau. Het gaat bij Spring om plezier, kwaliteit, durf en groei. Het koor staat onder leiding van Matthijs Overmars.
Wil je echt beter leren zingen, kom je ook meedoen? Geef je dan op via de website van kinderkoor Spring. Voor meer informatie, data, kosten, stemtesten en opgave: www.kinderkoorspring.nl
Matthijs Overmars

Cursus EHBO met homeopathie: natuurlijk gezond in 2019!
Begin het nieuwe jaar goed! Wil je iets nieuws leren waar je wat aan hebt als ouder? Doe dan mee met de cursus EHBO met homeopathie!
In 2 middagen leer je de basis van homeopathie en hoe je een passend middel kunt zoeken bij een acute klacht. We gaan ook oefenen met eigen inbreng en vragen.
Een handige set met homeopathische middelen, een flesje “homeopathische jodium” (hypericum en calendula tinctuur) en een handboekje zijn bij de prijs inbegrepen.

DATA Vrijdag 1 feb. en 15 feb. 2019
TIJD 14.00u – 17.00u, inloop vanaf 13.45u
LOCATIE Praktijk Zelfrijzend, Slotlaan 66D, Zeist
KOSTEN 125 Eur, incl. homeopathische EHBO set en handboek
AANMELDEN tel. 06 -12 48 07 67 of elke@zelfrijzend.nl

Verdiepingsavond Menskunde
voor ouders, leerkrachten en belangstellenden
17 januari 2019
Goed voorbeeld doet (nog steeds) goed volgen
Wanneer leerkrachten en ouders de vele verschillen tussen kinderen kunnen zien en liefdevol weten te waarderen bouwen zij daarmee aan een fundament voor de sociale ontwikkeling van hun kinderen. Want juist zo’n voorbeeld is voor de kinderen van groot belang voor hun sociale ontwikkeling om later in staat te zijn om in een samenleving vol verschillende mensen met plezier in die grote verscheidenheid te kunnen leven. Hoe kun je verschillen niet alleen zien maar ook waarderen?
Jacques Meulman
Wees welkom!

Gespreksgroep ouders Partnerschap/Ouderschap
We gaan een gespreksgroep voor ouders starten in het nieuwe jaar (7 avonden). Wie doet er mee?
Graag gaan we in gesprek met mede partners/ouders over vragen als: hoe werk je in deze tijd aan samenhang, als partner, als ouder en vooral in de combinatie van die twee? Hoe combineer je een gezin met aandacht voor je relatie en je eigen ontwikkeling?
We gebruiken als uitgangspunt het boek Partnerschap/Ouderschap, van Loïs Eijgenraam en Guido Smeding, en er is veel ruimte voor eigen inbreng.
De gespreksgroep is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar.
Locatie: Rafaëlkerk, van Tetslaan 4, Zeist.

Voor vragen en aanmelden kun je bij ons terecht:
Marianne van Biert, marianne@vanbiert.nl (06 3031 9129) of Justine Anschütz, janschutz@antenna.nl (06 4580 8022).